Onze klanten geven ons op Trustpilot een: 9.2  (1124 reviews) 

Reisverzekering

Tijdens de vakantie kunt u altijd voor onvoorziene kosten komen te staan. Je camera is gestolen, je bagage is beschadigd of er is een ongeluk gebeurd … het is het beste om dat niet te doen, maar alles kan je overkomen tijdens het reizen. Met een reisverzekering hoeft u deze kosten niet te betalen en / of zelf hulp te krijgen. Bij ons kunt u eenvoudig een groot aantal reisverzekeringen vergelijken. Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken bij het kiezen van een reisverzekering. We vertellen u alle verschillende opties. Op deze manier vindt u de beste en goedkoopste reisverzekering die wij aanbieden.

Reisverzekering vergelijken

Wat dekt een reisverzekering?

Reisverzekering afsluiten

Wat kost een reisverzekering?

Goedkope reisverzekering

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Beste reisverzekering

Europa- of werelddekking?

Wat is een reisverzekering

Reisverzekering opzeggen

Waarom een reisverzekering?

Reisverzekering vergelijken

Tijdens de vakantie heeft u altijd te maken met onvoorziene kosten. Uw camera is gestolen, uw bagage is beschadigd of er is een ongeval gebeurd … U kunt dit het beste niet doen, maar tijdens de reis kan u alles overkomen. Met een reisverzekering hoeft u deze kosten niet te betalen en / of zelf om hulp te vragen. Bij ons kunt u eenvoudig een groot aantal reisverzekeringen vergelijken. Bij het kiezen van een reisverzekering kunt u er meerdere kiezen. We vertellen u alle verschillende opties. Op deze manier vindt u de beste en goedkoopste reisverzekering die wij aanbieden.

Reisverzekering afsluiten

Wanneer en waarom moet u een reisverzekering afsluiten? U kunt op elk moment van het jaar een reisverzekering afsluiten. Verzekering geldt vanaf de dag van vertrek. Bij een vakantie in het buitenland is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Daarom kunt u veel onverwachte gebeurtenissen verzekeren. De onderklep behandelt onvoorziene gebeurtenissen. Als u een reisverzekering afsluit, kunt u kiezen uit vele andere verzekeringen. Zoals annulering van verzekeringen, ziektekosten, ongevallen, vervoer en juridische bijstand voor reizen. Zorg er bij het kiezen van een verzekering voor dat u geen dubbele verzekering heeft. Andere verzekeringen die u aanschaft, dekken mogelijk al bepaalde zaken. Zoals een ziektekostenverzekering, autoverzekering of uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Goedkope reisverzekering

Of een reisverzekering voordelig voor u is, hangt ervan af of u voor de juiste verzekering kiest. Koop niet alle soorten extra hoezen “met zekerheid”. Als deze niet op u van toepassing zijn, verzeker uzelf dan niet. Neem je bijvoorbeeld nooit deel aan wintersport of gevaarlijke sporten? Dan hoeft u hiervoor geen verzekering af te sluiten. De duur van een reisverzekering moet ook worden overwogen. In termen van premies, is continu of op korte termijn het beste voor u? Voor u is de goedkoopste reisverzekering de verzekering die het beste bij u past. Vul de gewenste dekking in. Wij geven u dan een overzicht van de goedkoopste reisverzekering die u bij ons kunt kopen.

Beste reisverzekering

De goedkoopste of duurste reisverzekering is niet per se de beste reisverzekering voor jou. Heeft u slechts een korte periode per jaar een reisverzekering nodig? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering wellicht goedkoper. Dat is een tijdelijke reisverzekering die u alleen tijdens uw reis afsluit. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, wordt een doorlopende reisverzekering snel de beste keuze. Denk daarom goed na over uw verzekeringsbehoeften. Zo vind je de beste reisverzekering. Tegen de laagste kosten.

Wat is een reisverzekering?

Met de basisdekking van een reisverzekering kunt u ervoor zorgen dat u tijdens de reis geen ongevallen krijgt. U kunt een reisverzekering verlengen met een andere verzekering. Denk aan annuleringen, medische kosten, wintersport, ongevallen, onderwatersporten, zakenreizen, vervoer en juridische bijstand bij reizen. De dekking geldt voor heel Europa of de hele wereld. Dit is wat je kiest. Daarom is een reisverzekering een verzekering voor veel ongevallen tijdens vakanties.

Waarom een reisverzekering?

In Nederland kunt (en moet) u een zorgverzekering afsluiten. Net als een autoverzekering, als je je eigen naam hebt. U kunt ook huishoudelijke artikelen verzekeren. Als je de veiligheid van dingen tijdens de reis wilt waarborgen, neem dan een buitenhoes mee. Als u naar het buitenland reist, zijn niet al deze verzekeringen van toepassing. Een reisverzekering kan het gemakkelijker en goedkoper maken om eventuele problemen tijdens het reizen op te lossen. U kunt deze zaken ook overdragen aan de verzekeringsmaatschappij. Op deze manier valt de vakantie niet helemaal in het water.

Wat dekt een reisverzekering?

Met een reisverzekering zorg je ervoor dat er tijdens het reizen ongelukken gebeuren. Voorbeelden zijn verlies van paspoort, terughalen van overlijden of materiële schade in Nederland en repatriëring. Bovendien, als u onze reisverzekering heeft afgesloten, valt het verlies van bagage ook onder de basisverzekering. Is uw bagage zoekgeraakt, beschadigd of gestolen? Dan kunt u contact opnemen met de reisverzekeraar. U kunt ook verschillende soorten verzekeringen afsluiten. Selecteer alleen de onderdelen die op u van toepassing zijn. Op deze manier hoeft u niet teveel te betalen en krijgt u de beste dekking. Bij ons kunt u kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen:

Medische kosten;

ongevallen;
annulering;
wintersport;
reisrechtsbijstand;
onderwatersport;
zakenreis;
vervoer.

Medische kosten

Deze reisverzekering dekt de kosten van artsen, medicijnen, ziekenvervoer, ziekenhuisopname (buitenlands) en omvat soms tandheelkundige hulp onder beperkende voorwaarden. Als uw accommodatie voornemens is om hier geheel of gedeeltelijk een medische behandeling te ondergaan, dan betaalt de verzekeringsmaatschappij niet.

Ongevallen

In geval van blijvende invaliditeit of overlijden betaalt de ongevallenverzekering een bepaalde vergoeding. Als u of een familielid komt te overlijden of tijdens de vakantie permanent arbeidsongeschikt wordt, ontvangt u een ongevallenverzekering van de verzekeringsmaatschappij. Het betalingsbedrag van elke reisverzekeringsmaatschappij is verschillend en hangt af van de ernst van het letsel.

Annulering

Als u niet kunt reizen of als u uw reis moet annuleren vanwege de volgende redenen, wordt een annuleringsverzekering betaald: onder meer: ​​ongeval, ernstige ziekte, overlijden van de verzekerde of niet-begeleide gezinslid. Of vanwege grote schade aan uw huis. Het is verstandig om een ​​reis- en annuleringsverzekering te combineren.

Wintersport

Wintersport is een andere vakantie dan de meeste mensen. Wat betreft dingen en risico’s. De dekking van een reisverzekering voor wintersport omvat de volgende schade:

ski-uitrusting;
gipsvlucht;
skipas;
ski’s;
skilessen.

Reisrechtsbijstand

Accommodatie is een ramp, of je hebt een conflict met de touroperator … Rechtsbijstand kan dit incident helpen oplossen.

Onderwatersport

Met een onderwater sport beschermhoes kun je ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen verlies, diefstal of beschadiging van duikuitrusting. Deze dekking omvat ook duikcursussen die niet kunnen worden gevolgd vanwege ziekte of ongeval.

Zakenreis

Iedereen die veel reist, kan deze dekking meenemen. Voor de meeste verzekeringsmaatschappijen geldt deze verzekering ook voor buitenlandse stages en vrijwilligerswerk. Deze reizen zijn niet inbegrepen in de reguliere reisverzekering, dus voeg deze verzekering toe.

Vervoer

Als u een auto op vakantie neemt of een auto op vakantie huurt, kunt u hulp bij het rijden zoeken. Met deze tool kunt u assistentie vragen bij de repatriëring van voertuigen en / of inzittenden na een ongeval of pech. Deze verlenging is alleen nodig als de autoverzekering deze verlenging niet omvat. Deze verzekering geldt meestal alleen voor relatief jonge auto’s.

Wat kost een reisverzekering?

De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de dekking en de duur van de verzekering die u kiest. Net zoals de dekking die u kiest, de reistijd en het aantal mensen dat u moet verzekeren. Voor slechts een paar euro per maand heeft u al een reisverzekering met basisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Weet je niet zeker of het een korte trip of een continue trip is? De doorlopende reisverzekering werd al snel goedkoper. Zo is een gezin met twee aaneengesloten vakanties goedkoper dan een gezin met een kortlopende reisverzekering.

Europa- of werelddekking?

Bij het vergelijken en kopen van een reisverzekering is het belangrijk om de juiste verzekering te kiezen. Dekking is het gebied dat door een reisverzekering wordt gedekt. Als u in de toekomst ooit in Europa bent geweest, kunt u het beste voor Europese dekking kiezen. Als u van plan bent om Europa te verlaten, is het logischer om de wereld te bestrijken.

Europadekking

Als u in Europa verblijft, is deze verzekering van toepassing. Het rapport bevat ook Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die aan de Middellandse Zee grenzen. Daarnaast bestrijkt Europa ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Azië, Turkije.

Werelddekking

Valt het land dat u niet dekt onder Europa? Dan is wereldwijde dekking voor u nuttig. Neem als voorbeeld landen in Azië, Australië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Tip: In deze periode kunt u soms de dekking van de reisverzekering aanpassen. Gaat u bijvoorbeeld naar Azië en heeft u een reisverzekering voor Europa? Vervolgens kunt u de dekking aanpassen aan Werelddekking. Na terugkomst in Nederland kunt u de dekking weer aanpassen naar Europa.

Nederlanddekking

Ben je altijd op vakantie in je eigen land? Veel zaken die onder de reisverzekering vallen, zijn meestal al opgenomen in andere verzekeringen. Het hangt er echter van af hoe goed u bij uzelf verzekerd bent. Mocht je het toch handig vinden, dan kun je ook een reisverzekering afsluiten voor Nederlandse vakanties. Als er een probleem is met uw bagage of als u uw vakantie op het laatste moment moet annuleren, kunt u een reisverzekering aanvragen. In dat laatste geval moet u er ook voor kiezen om de verzekering op te zeggen.

Reisverzekering opzeggen

Een doorlopende reisverzekering duurt meestal totdat u de verzekering opzegt. De meeste reisverzekeringen zijn na een jaar elke dag opzegbaar. Sommige kunnen onmiddellijk na sluiting worden geannuleerd. Soms is er echter een opzegtermijn van één maand. U heeft voor een bepaalde periode een kortlopende reisverzekering afgesloten. In dit geval hoeft u niet te annuleren.