Onze klanten geven ons op Trustpilot een: 9.2  (1124 reviews) 

Rechtsbijstandverzekering

Meningsverschillen met leveranciers, uw werkgever of buren kunnen gemakkelijk dure juridische conflicten worden. Bij rechtsbijstandverzekering krijgt u een verzekering voor de kosten van deze rechtsbijstand. Bij ons kunt u eenvoudig de rechtsbijstandverzekering vergelijken en de rechtsbijstandverzekering kiezen die het beste bij u past. Ook kunt u bij ons direct een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Soms is er een wachttijd, maar op deze pagina geven we u meer informatie.

Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wat dekt rechtsbijstandverzekering niet?

Beste rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering auto

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Gebruik rechtsbijstandverzekering

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering inschakelen

Kosten rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand betekent letterlijk dat u hulp krijgt om uw rechten te verdedigen. Van juridisch advies tot procesvoering, deze rechtsbijstand is anders. Als er geschillen ontstaan, zullen advocaten en andere deskundigen juridische bijstand verlenen. In de meeste gevallen wordt het echter niet geprobeerd. Advocaten lossen uw vraagstukken doorgaans op door advies te geven en / of te bemiddelen met tegenpartijen. Daarom dekt een rechtsbijstandverzekering eerder diensten dan geld.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met rechtsbijstandverzekering kunt u rechtsbijstandkosten bij conflicten verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld een probleem met uw werkgever, kunt u dit dan niet zelf oplossen? Vervolgens moet u het conflict juridisch oplossen. Voor de rechtbank heb je een advocaat nodig, die meestal erg duur is. Bij rechtsbijstandverzekering krijgt u een verzekering voor de kosten van deze rechtsbijstand. Het honorarium van de advocaat was al snel hoger dan 175 euro per uur. Voor ongeveer hetzelfde bedrag moet u een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een jaar.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig? Om de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te vinden, kunt u de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Dit is makkelijk voor ons. Voer uw gezinsstatus, postcode en geboortedatum in bij de rechtsbijstandvergelijker. Geef ook aan welke conflicten u wilt verzekeren. Controleer, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zorgvuldig de verzekering die u wel en niet nodig heeft. Vergelijk gewoon de rechtsbijstandverzekering. Op deze manier kunt u gemakkelijk een verzekering vinden met een goede dekking en concurrerende prijzen.

Rechtsbijstand vergelijken

Wilt u rechtsbijstand met ons vergelijken? Dan moet u het volgende weten: We hebben bijna alle rechtsbijstandverzekeraars in Nederland vergeleken. Helaas niet allemaal, omdat veel verzekeraars geen premie willen geven voor hun rechtsbijstandverzekering.

Beste rechtsbijstandverzekering

De beste rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. U kunt immers zelf een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit veel modules. Maak zelf een lijst. Voor welke risico’s wilt u rechtsbijstand kopen? Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld het verlenen van rechtsbijstand bij een inkomensconflict of een verkeersongeval. In onze rechtsbijstandvergelijker kunt u precies aangeven welke modules nodig en nodig zijn. Zo vindt u tussen onze transacties de beste rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

De wachttijd is van toepassing op bepaalde rechtsbijstandverzekeringmodules. Dit betekent dat u eerst minimaal 3 maanden en maximaal 9 maanden moet wachten voordat u rechtsbijstand kunt aanvragen. Wachttijd is gebruikelijk in modules voor inkomensconflicten. Juridische bijstand bij het overwegen van bedrijfssanerings- of ontslagprocedures. De wachttijd geldt meestal ook voor geschillen over erfrecht en studiefinanciering. Het is bekend dat conflicten die optreden tijdens de wachttijd niet kunnen worden gecompenseerd. Elke rechtsbijstandverzekeraar heeft een andere wachttijd.Bent u op zoek naar een rechtsbijstandverzekering terwijl u wacht? In onze vergelijker kunt u filteren op “geen wachttijd”. Dan kunt u de wachtkostenverzekering vergelijken zonder wachttijd. U kunt ook de wachtmodules van sommige rechtsbijstandverzekeraars bekijken. U kunt ook de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekeraar lezen en wachten tot de modules op deze modules van toepassing zijn. Als u van rechtsbijstandverzekeraar verandert, geldt de wachttijd niet.

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering

De goedkoopste wettelijke kostenverzekering voor u hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en het aantal verzekerde modules. Niet alleen de premies die van toepassing zijn op rechtsbijstandverzekeraars variëren sterk, maar ook de kosten van modules. Houd er bij het kiezen van een module rekening mee dat u voor sommige conflicten mogelijk al recht heeft op juridische hulp. Bijvoorbeeld via een vakbonds- of autoverzekering. Dan kunt u deze onderdelen verzekeren zonder de nieuwe wettelijke kostenverzekering, waardoor u premies bespaart. Hoe minder modules u garandeert, hoe goedkoper uw rechtsbijstandverzekering. Vergelijk de juridische kostenverzekering om de goedkoopste juridische kostenverzekering voor onze transacties te vinden.

Kosten rechtsbijstandverzekering

De kosten van rechtsbijstandverzekering variëren niet alleen van verzekeraar tot verzekeraar, maar ook van module tot module. De premies lopen sterk uiteen. Via uw rechtsbijstandverzekering worden de kosten van de verzekeringsmaatschappij zelf altijd onbeperkt terugbetaald. De terugbetaling van externe kosten is doorgaans beperkt tot een maximum. Externe kosten zijn onder meer: ​​juridische kosten, de kosten van advocaten of andere deskundigen (bijvoorbeeld experts). Als de kosten de uitkering niet overschrijden, kan de verzekeringsmaatschappij besluiten te stoppen. Vervolgens vergoedt de verzekeringsmaatschappij de gemaakte kosten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Het is niet moeilijk om een ​​rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Vul de vergelijker in en vergelijk de prijs en dekking van een groot aantal rechtsbijstandverzekeringen. Voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit, dient u goed na te denken over de module waarvoor u een verzekering wilt afsluiten. Rechtsbijstandverzekering dekt geen reeds bestaande conflicten. Weet u al welke modules u moet verzekeren? Dan kunt u direct een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U kunt er meestal voor kiezen om een ​​juridische kostenverzekering als pakket af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering, woningverzekering en / of autoverzekering. Dit is niet mogelijk in onze comparator.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende modules, dus er zijn verschillende dekkingen. Op deze manier kunt u de dekking van de rechtsbijstandverzekering geheel naar eigen wens samenstellen. Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u kiezen uit de volgende modules:

Consumentenzaken

Op deze manier kunt u zich verzekeren voor de rechtsbijstand die consumenten als consument krijgen. Bijvoorbeeld bij het bestellen op internet, bij het kopen van een tv, bank of auto, of als er een meningsverschil is tussen u en de telefoonaanbieder.

Inkomensconflicten

Op deze manier kunt u rechtsbijstand krijgen bij arbeids- en inkomensconflicten. Denk bijvoorbeeld aan uw arbeidsovereenkomst, ontslag, uitkeringen en pensioenen.

Fiscale- en vermogensconflicten

Met deze dienst kunt u zich verzekeren voor rechtsbijstand bij conflicten zoals investeringen, aandelen, belastingaanslag en tweede huisvesting.

Woonconflicten

Hiermee kunt u rechtsbijstand krijgen bij woningverkopen, conflicten of conflicten. Bijvoorbeeld rond oplevering van woningen, gemeentelijke vergunningen en meningsverschillen met aannemers.

Verkeersconflicten

Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u juridische hulp krijgt bij conflicten veroorzaakt door verkeersbetrokkenheid. Het maakt niet uit of u een voetganger bent in een auto of een motorfiets, of u nu een auto of een motorfiets bent.

Mediation bij echtscheiding

Op deze manier kunt u zich voor begeleiding bij de echtscheiding verzekeren door een onafhankelijke mediator.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering niet?
Als u bijvoorbeeld zelf de zaak blokkeert, is het te laat om een ​​geschil te melden.
Dingen die zijn gebeurd of dingen die u wist toen u de verzekering kocht, gaan gebeuren.
Belastingen, vermogensbeheer en vastgoedactiviteiten.
Vraagstukken in verband met de algemene regels van de overheid. Echtscheiding (alleen bij bemiddeling bij echtscheiding).
Rechtsbijstandverzekering auto

De rechtsbijstand voor autoverzekeringen is een aanvullende verzekering. Deze rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Deze verzekering biedt juridische bijstand bij het verhalen van schade. Als een tegenpartij schade aan uw auto veroorzaakt, moet deze partij de verantwoordelijkheid nemen. Een rechtsbijstandverzekering kan u helpen en zelfs deze taak volledig overnemen. Als u al een wettelijke kostenverzekering heeft en een auto kunt kopen, hoeft u geen juridische kostenverzekering aan te schaffen. Dan krijgt u een dubbele verzekering. Voordat u een verzekering kiest, moet u daarom eerst de verzekeringsdekking controleren.

Gebruik rechtsbijstandverzekering

Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van een rechtsbijstandverzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld niet voor onbepaalde tijd gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering, moet u even wachten en kunt u bestaande conflicten niet oplossen.

Geen onbeperkt gebruik

Als u te vaak een rechtsbijstandverzekering afsluit, krijgt u een waarschuwing. Vervolgens kan de verzekeraar hogere premies aanvragen, de dekking beperken of de verzekering stopzetten. Als de verzekeraar de verzekering opzegt, is het moeilijk om de verzekering samen met een andere verzekeraar af te sluiten.

Wachttijd

Nieuwe verzekerden hebben doorgaans een nieuwe wachttijd van drie maanden nodig. Als u van rechtsbijstandverzekeraar verandert, geldt deze wachttijd niet.

Geen dekking voor bestaande conflicten

Als het probleem al bestaat tijdens de aankoop van een verzekering, biedt de verzekeringsmaatschappij geen hulp. Dit geldt ook voor conflicten die nog niet bestaan, maar mogelijk zijn gezien.

Zo schakelt je de rechtsbijstandverzekering in

Als u een juridisch geschil heeft, is het raadzaam een ​​rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar hoe werkt dit in de praktijk? We hebben de stappen vermeld die de meeste verzekeringsmaatschappijen zullen uitvoeren.

Intakegesprek

Aanmelden voor een juridisch geschil begint door contact op te nemen met uw rechtsbijstandverzekeraar. Mogelijk moet u zich ook melden bij een externe partij, die namens de verzekeraar alle juridische geschillen zal behandelen. U kunt uw geschil meestal per telefoon, e-mail of fax melden. Houd altijd uw polisgegevens bij de hand, leg het geschil uit en geef uw persoonlijke gegevens door. Deze zijn meestal een essentieel onderdeel van het toelatingsgesprek.

Juiste informatie

Tijdens het toelatingsgesprek vraagt ​​het personeel of u een kort overzicht van de situatie wilt en of u documenten met betrekking tot het geschil per post of e-mail kunt sturen. Verzekeraars of juridische dienstverleners kunnen immers pas correct advies geven als zij juiste informatie verstrekken. Elke situatie wordt gecontroleerd om de noodzakelijke voorwaarden te begrijpen en het personeel zal met u bespreken. Na controle van de documenten hoort u of het geschil door uw verzekering wordt gedekt. Dan wordt uw zaak overgedragen aan een advocaat of advocaat en wordt samen met u gezocht naar de beste oplossing.

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Als u een rechtsbijstandverzekering kunt opzeggen, is elke verzekeringsmaatschappij anders. Soms kunt u de verzekering pas na 1 jaar opzeggen (soms elke dag). Er is meestal een opzegtermijn van één maand. Soms kunt u de wettelijke kostenverzekering ook zonder opzegging beëindigen. Wilt u weten hoe dit werkt bij uw rechtsbijstandverzekeraar? Bekijk dan de voorwaarden van uw verzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.