Onze klanten geven ons op Trustpilot een: 9.2  (1124 reviews) 

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) kunt u ervoor zorgen dat alle aan uw woning bevestigde zaken niet worden beschadigd. Gebouwen zijn bijvoorbeeld spijkerhouten vloeren, hekken en daken in tuinen. De woningverzekering dekt onvoorziene schade aan de woning door brand, bliksem of storm. Bij ons kunt u eenvoudig de prijs en kwaliteit van uw opstalverzekering vergelijken. We hebben alle informatie over uw woningverzekering voor u op een rijtje gezet

woonhuisverzekering

Kosten opstalverzekering

Opstalverzekering vergelijken

Goedkoopste opstalverzekering

Opstal

Opstalverzekering verplicht

Opstalverzekering VvE

Beste opstalverzekering

Herbouwwaarde

Opstalverzekering afsluiten

Opstalverzekering dekking

Opstalverzekering opzeggen

Glasverzekering

Meer weten over de opstalverzekering?

Woonhuisverzekering

Om verwarring te voorkomen: Gezinsverzekeringen worden vaak gezinsverzekeringen genoemd. De woonverzekering mag niet worden verward met de woonverzekering. Deze familiale verzekering omvat een familiale verzekering (familiale verzekering), familiale eigendomsverzekering en meestal een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Bij veel verzekeraars kunt u ook rechtsbijstand opnemen in uw woningverzekering. Soms geldt dit ook voor een ongevallenverzekering. Daarom kunt u deze verschillende verzekeringen in huis kopen. Met een woningverzekering (dus een woningverzekering) kunt u zich verzekeren voor schade aan de aanbouwdelen van de woning (zoals het dak) en de schuur in de tuin. U kunt alleen een woningverzekering afsluiten als u uw eigen woning heeft. U heeft een huis gekocht en u wilt een huisverzekering afsluiten? Bij ons kunt u eenvoudig de dekking en prijs van een woningverzekering vergelijken. Kies de opstalverzekering die bij uw constructie past.

Opstalverzekering vergelijken

Bent u van plan een huis te kopen en moet u een huisverzekering afsluiten? Bij ons kunt u eenvoudig de prijs en dekking van een woningverzekering vergelijken. Zo vindt u snel en eenvoudig de juiste woningverzekering voor uw pand. Geef in de comparator aan of u een woning huurt of bezit. Voer tegelijkertijd uw postcode, huisnummer en geboortedatum in. Nu kunt u ervoor kiezen om een ​​inhoudsverzekering in de vergelijking op te nemen. Kies of je dit wilt doen en vul dan je gegevens en voorkeuren in.

Om de juiste woningverzekering voor uw huis te vinden, moeten we de staat van de woning weten en of we een andere verzekering voor de woning moeten kopen. Vul onder het kopje “Uw huis” het type huis in dat u bezit, het type muurconstructie, het aantal kamers dat het huis heeft, of het huis nu vast is, de oppervlakte van het huis en het bouwjaar van het huis. huis. Vul onder het kopje “Woningverzekering” informatie in over de medeverzekeringsstichting, de inhoud van de woning (m3), de buitenmuren en de kwaliteit van de keuken, badkamer en woonkamer. Ben je klaar? Dan kunnen we de soorten en prijzen van uw opstalverzekering vergelijken.

Opstal

Het gebouw omvat alles wat nauw met het huis is verbonden. En alle dingen die je niet kunt verplaatsen zonder schade aan te richten. Het gebouw betekent ook een paviljoen, garage, hekwerk en inbouwkast in je slaapkamer. De items die u niet kunt verplaatsen, bevinden zich niet binnen de grenzen van het gebouw. Soms is het niet duidelijk of het item in een gebouw of in een gebouw valt. Bijvoorbeeld de vloer. Dit kan worden genageld omdat het is gelijmd. In dit geval zal de vloer opstapelen. Kun je het kliklaminaat meenemen? Vervolgens viel de vloer onder het meubilair.

Wat is een opstalverzekering?

Een woningverzekering is de verzekering die u voor de woning verstrekt ter voorkoming van accidentele schade, zoals schade door brand, overstroming en storm (door wind 7). Dit heeft te maken met alles wat het huis beschadigt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Het is niet altijd nodig om een ​​woningverzekering af te sluiten. De Vereniging van Eigenaren (VvE) koopt doorgaans de VvE-woningverzekering voor het gehele gebouw en bijbehorende appartementen. In dit geval dekt de opstalverzekering schade aan de openbare delen van het gebouw (zoals muren, vloeren en buitenmuren). U heeft zojuist uw appartement gerenoveerd, bijvoorbeeld een nieuwe keuken gekocht? Dan kunt u ervoor kiezen om voor deze extra verzekering een aanvullende verzekering af te sluiten. De huisverzekeringsvoorwaarden van VvE gaan niet uit van een dergelijke huisdecoratie. Vraag altijd bij je VvE of je een opstalverzekering hebt afgesloten. Waarde opnieuw opbouwen

Herbouwwaarde

Opstalverzekering kopen? Dan is de herbouwwaarde van het huis erg belangrijk. De herbouwwaarde van een huis is het bedrag dat nodig is om het huis op dezelfde manier op dezelfde plek te herbouwen. Door zijn herbouwwaarde weet uw verzekeringsmaatschappij hoeveel uw pand verzekerd moet zijn. De premie van de woningverzekering wordt mede berekend op basis van de herbouwwaarde van het gebouw. Meet de reconstructiewaarde op basis van de vraag die u hebt ingevoerd onder de kop “Uw huis” in de comparator.Met behulp van de reconstructiewaardetabel die in onze comparator is verwerkt, kunt u de reconstructiewaarde van uw huis berekenen. Dit voorkomt dat u onderverzekerd raakt. Daarom kunt u zelfs genieten van een onderverzekerde verzekering. Heeft u een woning met een grotere leefruimte, zoals een rieten dak? In bijzondere omstandigheden is het verstandig om een ​​taxateur de waarde van wederopbouw te laten beoordelen.

Opstalverzekering dekking

Stel u voor dat er brand uitbreekt en uw huis ernstig wordt beschadigd. Misschien is uw dak kapot of zijn alle muren beschadigd. U wilt zo snel mogelijk weer intact zijn, maar dit zal enige tijd duren. Heeft u een gezinsverzekering? Dan vergoedt de woningverzekeraar de schade aan uw pand. De bouwverzekeraar vergoedt geen schade veroorzaakt door ondeskundig onderhoud of opzettelijke schade aan het gebouw. Als u een verzekering voor uw gebouw koopt, kunt u kiezen uit de volgende drie soorten verzekeringen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van een gezinsverzekering is een uitgebreide verzekering. Met deze verzekering kan uw verzekeringsmaatschappij branden, explosies, vliegtuigongevallen, stormen (wind nr. 7), onvoorziene overstromingen, diefstal en (poging tot) diefstal, vandalisme, olie, rook, roet vergoeden, Schade veroorzaakt door aanrijdingen, vallende bomen en schade veroorzaakt door: gebroken ramen en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

De aanvullende uitgebreide opstalverzekering dekt een uitgebreide uitbreiding: brand-, hitte- en smeltschade, schade veroorzaakt door instromende neerslag, en moet worden versnipperd en vernield om schade aan waterleidingdefecten te detecteren.

Allrisk

De meest uitgebreide woningverzekering wordt ook wel volledige verzekering genoemd. Wil je dekken? Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat het gebouw op geen enkele manier wordt beschadigd, behalve schade veroorzaakt door aardbevingen, overstromingen, oorlogen, nucleaire reacties, slechte funderingen en glasschade.

Expert langs

Als de schade een bepaald bedrag overschrijdt (bijvoorbeeld 1.000 euro), of de verzekerde de omvang van de schade niet kan inschatten, stuurt de verzekeringsmaatschappij een deskundige. Als u het niet eens bent met de schadebeoordeling van de deskundige, kunt u uw eigen deskundige opdracht geven de schade op kosten van de verzekeraar vast te stellen. Raadpleeg de verzekeringsmaatschappij.

Glasverzekering

Glasschade wordt niet automatisch volledig meeverzekerd in de gezinsverzekering of gezinsverzekering. Bijna elke gezinsverzekering omvat een basisverzekering tegen glasschade. Of glasschade moet worden gecompenseerd, hangt af van hoe het glas is gebroken. Is het glas gebroken door de explosie? Dan recupereert u de kosten bij de woningverzekeraar. Maar was het glas gebroken door de bal die je per ongeluk uit het raam gooide? Dan kunt u zich alleen verzekeren als u een aanvullende verzekering voor het glas heeft afgesloten. Heeft je buurjongen een bal tegen je ruit gegooid, waardoor het glas brak? U kunt dan een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor de buurjongen. In de comparator kunt u aangeven of u het risico op glasbreuk wilt garanderen. Glas verwijst naar de deur en het raamglas dat wordt gebruikt om licht door te laten. Als het glas bij alle verzekeringen is inbegrepen, controleer dan de polisvoorwaarden van uw woningverzekering. Klopt dat, dan hoeft u geen aanvullende glasverzekering af te sluiten.

Kosten opstalverzekering

Hoeveel kost een gezinsverzekering? De kosten van uw opstalverzekering zijn afhankelijk van veel factoren. Opstalverzekeraars bepalen premies op basis van vele factoren: waar woon jij De herbouwwaarde van het huis Hoes Uw claimrecord Bij sommige verzekeringsmaatschappijen spelen ook preventieve maatregelen, zoals rookmelders, een rol bij de berekening van uw premie voor uw woningverzekering.

Goedkoopste opstalverzekering

Het vergelijken van uw opstalverzekering kan u al helpen bij het vinden van de goedkoopste opstalverzekering die wij aanbieden. Na het invullen van uw gegevens in de vergelijker ziet u direct welke woningverzekeraar via ons de goedkoopste woningverzekering aanbiedt. Maar naast het vergelijken van uw opstalverzekering, zijn er al veel factoren die u kunnen helpen bij het kopen van een goedkope opstalverzekering. Zorg ervoor dat uw gebouw voordelig is. Met de volgende tips kunt u snel aan de slag.

Dezelfde verzekeraar als inboedelverzekering

Wilt u naast de familiale verzekering ook een familiale eigendomsverzekering afsluiten? Vraag dan een verzekering aan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Aangezien er maar één aanspreekpunt is, worden problemen en problemen vermeden bij het bepalen van het type verzekering waartoe de schade behoort. Omdat u beide soorten verzekeringen in één pakket verpakt, krijgt u bovendien meestal preferentiële premies.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat u het juiste bedrag voor het bouwvolume bepaalt. Bij onvoldoende verzekering ontvangt u geen volledige vergoeding. Zoek daarom naar een woonverzekering met een garantie voor de wederopbouwwaarde. De reconstructiewaarde is het bedrag dat u nodig heeft om het huis op dezelfde manier op dezelfde locatie te bouwen.

Opstalverzekering verplicht

Verplichte gezinsverzekering? Nee, er is geen wettelijke verplichting om een ​​woningverzekering af te sluiten. Heeft u een huis te koop of koopt u een huis, dus heeft u een hypotheek of een hypotheek nodig? Dan dwingen hypotheekverstrekkers u vaak om een ​​woningverzekering af te sluiten. Zo bepaalt een hypotheekverstrekker dat als het gebouw flinke schade oploopt, je de hypotheek toch kunt aflossen. Uw gebouwen zijn van grote waarde en de meeste mensen kunnen niet zomaar al hun geld uitgeven. Als u een woonverzekering heeft, vergoedt uw woonverzekeringsmaatschappij u de geleden schade. Daarom willen de meeste hypotheekverstrekkers dat de woningverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering huurhuis

Huur je een huis van de verhuurder? Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Indien het gebouw door brand, storm of diefstal is beschadigd, komen de kosten van de schade voor rekening van de eigenaar van de woning. Daarom is het voor de huiseigenaar belangrijk om zelf een woningverzekering af te sluiten, maar als huurder hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. U moet een inboedelverzekering gebruiken om losse voorwerpen in huis te dekken.

Beste opstalverzekering

Bent u op zoek naar de beste woningverzekering? Door de woningverzekering met ons te vergelijken, vindt u snel een passende verzekering voor uw pand. Voer uw eigen gegevens en informatie over het huis in de comparator in. Door onze situatie ziet u direct de goedkoopste en beste woningverzekering.

Opstalverzekering afsluiten

U kunt bij ons eenvoudig en snel een woningverzekering afsluiten Let op: een woningverzekering wordt ook wel een woningverzekering genoemd. Vul uw gegevens in de comparator in en wij laten u via ons de beste en goedkoopste opstalverzekering zien. Het is gemakkelijk om een ​​opstalverzekering af te sluiten. Heeft u al een gezinsverzekering? Vervolgens moet u deze zelf annuleren.

Opstalverzekering opzeggen

Wilt u bijvoorbeeld uw opstalverzekering (opstalverzekering) opzeggen en opzeggen? Dit kunt u dan eenvoudig doen door een e-mail te sturen naar uw woonverzekeraar. Meestal kunt u de opstalverzekering ook online opzeggen op de website van de verzekeraar. Bij sommige woningverzekeraars kunt u uw woningverzekering pas maandelijks opzeggen na de eerste contractperiode van een jaar. Als uw opstalverzekering de voorwaarden in nadelen verandert, kunt u de opstalverzekering vooraf opzeggen. U wilt bijvoorbeeld te maken krijgen met een verhoging van de premies. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen zeer flexibel en kunnen ze een opstalverzekering meestal voortijdig beëindigen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Gaat u verhuizen of bent u net verhuisd naar een ander postcodegebied? Vergeet niet opnieuw uw opstalverzekering te controleren. Misschien leef je groter, heb je verschillende soorten daken en heb je nu paviljoens. Deze wijzigingen zullen leiden tot wijzigingen in de premies voor de woningverzekering, omdat de herbouwwaarde van de woning verandert. Het is belangrijk om alle wijzigingen zo snel mogelijk aan uw woonverzekeraar te melden. U heeft daardoor vooralsnog geen last van onvoldoende verzekering. Wilt u van het huis naar het appartement verhuizen? Dan heeft u meestal geen opstalverzekering meer nodig. Dit is meestal de conclusie van VvE. Het is verstandig om de woningverzekering af te sluiten totdat u de woning niet meer bezit. Mocht het gebouw beschadigd zijn, dan kunt u het toch verzekeren.

Verbouwen

Wil je renoveren in je nieuwe huis? Vergeet niet dat als het huis niet water- en winddicht is, u niet volledig verzekerd bent. Daarom moet u de renovatie ook melden bij uw woonverzekeraar. Staat uw woning lange tijd leeg omdat u deze nog moet renoveren? Zelfs dan is er nog een andere hoes.