Onze klanten geven ons op Trustpilot een: 9.2  (1124 reviews) 

Inboedelverzekering

Met een eigendomsverzekering zorgt u ervoor dat alle roerende zaken in huis worden beschermd tegen schade en onkosten. Waterschade op een bank en brandschade aan een wasmachine vallen bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering. Houd er rekening mee dat er bepaalde voorwaarden zijn voor het betalen van het claimbedrag. De voorwaarden van elke woningverzekeraar kunnen verschillen. Daarom is het erg belangrijk om het zorgvuldig te lezen. U gebruikt bijvoorbeeld de verzekering die bij uw familiebezit wordt geleverd om uw familiebezit te verzekeren en u kent de verliezen die door de eigendomsverzekering worden gedekt.
Inboedelverzekering vergelijken

We vergelijken je met veel woningverzekeraars in Nederland. We hebben de verzekeringen beschreven met de laagste premies en de beste dekking die bij ons te koop is. Zo kiest u snel en eenvoudig de voor u meest geschikte gezinsverzekering.

Hoe werkt inboedelverzekering vergelijken?

Als je een gezinsverzekering met ons wilt vergelijken, hebben we eerst je postcode, huisnummer en geboortedatum nodig. Geef ook aan of het om huurwoningen gaat of om eigen woningen. Heeft u een eigen woning, dan kunt u ook aangeven dat u ook een opstalverzekering wilt afsluiten. Als u een gezins- en gezinsverzekering combineert, wordt dat een gezinsverzekering genoemd. Vervolgens willen we de gezinsstatus en het maandelijkse netto-inkomen van de belangrijkste kostwinner weten, omdat we zo de waarde van het gezinseffect schatten. Ook willen we weten of u een andere verzekering wilt afsluiten, zoals een glasverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Klik na het invullen op “Volgende”. Vervolgens willen we wat informatie over de woning weten, zoals het type woning (vrijstaand, rijtjeshuis, boerderij etc.), bouwjaar, woonoppervlakte, aantal slaapkamers, wandtype en dak van de woning. Dit klinkt misschien raar, omdat u ervoor zorgt dat uw huishoudelijke artikelen geen gebouwen zijn? Het type huis waarin u woont, heeft echter ook invloed op het risico van gezinsimpact. Ten slotte kunt u aangeven hoe waardevol specifieke kostbaarheden (zoals sieraden en uitrusting) zijn. De verzekeringsmaatschappij hanteert voor elke categorie het maximale bedrag. Als u waarde aangeeft, filteren we verzekeringsmaatschappijen die onvoldoende bescherming bieden.

Inboedelverzekering

Brand en diefstal zijn de meest voorkomende oorzaken van schade aan eigendommen van huishoudens. Veel mensen voelen zich angstig door gedachten over brand, inbraak en aanverwante schade. Een brand in een huis kan in één keer worden vernietigd. Gelukkig kunt u een eigendomsverzekering gebruiken om uzelf te beschermen tegen grote schade aan uw persoonlijke eigendommen. Het huis zelf en al zijn accessoires zijn verzekerd via een huisverzekering. De eigenaar van het huis is verantwoordelijk voor de verzekering van het gebouw.

Wat is een inboedelverzekering?

Een eigendomsverzekering dekt schade aan verschillende roerende zaken in het huis. Je noemt deze niet-nagelvaste items bij elkaar. De inhoud bevat items zoals meubels, gordijnen, wasmachines en andere items die niet zijn verbonden met het huis. Schade die kan worden vergoed is onder meer brand, storm, diefstal en overstroming.

Inboedelverzekering verplicht?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is een verstandige keuze om dit wel te doen. In de loop der jaren heb je veel dingen verzameld en de totale waarde van deze dingen kan meer zijn dan je denkt. Als je huis is afgebrand, zou het geweldig zijn als je weer nieuwe meubels kunt kopen met het geld dat je van de verzekeringsmaatschappij krijgt. Als u wordt gestolen of items worden gestolen, kunt u ook een familiale eigendomsverzekering aanvragen.

Goedkope inboedelverzekering

Bent u op zoek naar een goedkope woningverzekering? Door verschillende gezinsverzekeringen met ons te vergelijken en te profiteren van onze goedkope aanbiedingen, vindt u ze snel terug. Als u bovendien het “politie-logo” als een “veilig leven” gebruikt, krijgt u soms kortingen op premies. Bovendien, als u een inboedelverzekering combineert met een woonverzekering en kiest voor een woonverzekering, kan dit ook van invloed zijn op de kosten van verzekeringspremies. Inboedelverzekering vergelijken met de beste budget en kosteloos.

Inboedelverzekering vergelijken en opstal samen verzekeren

Als u een woning- en bouwverzekering nodig heeft, kunt u er ook voor kiezen om deze te combineren. Als je dat doet, krijg je een opstalverzekering. In deze gezinsverzekering kunt u verschillende verzekeringen combineren. Meestal gaat het om een ​​bouw-, inhouds- en aansprakelijkheidsverzekering. Meestal kunt u ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Kiest u voor meerdere verzekeringen samen, dan krijgt u een stapelkorting van de verzekeringsmaatschappij.

Dag- of nieuwwaarde

Opstalverzekeraars hebben regels over het betalen van de contante waarde en de nieuwe waarde van familiebezit. Bij schade kijken ze meestal naar de actuele marktwaarde. Is de huidige marktwaarde lager dan 40% van de nieuwe waarde? Vervolgens betaalt de verzekeraar de huidige marktwaarde. Als het percentage hoger is, ontvang je de nieuwe waarde. De verzekeringsmaatschappij weet natuurlijk niet in welke staat uw woning zich bevond toen de schade zich voordeed. Daarom gebruiken ze de afschrijvingslijst om de huidige waarde te bepalen. De beoordeling van elke verzekeringsmaatschappij varieert enorm. Sommige verzekeringsmaatschappijen betalen de vervangingswaarde standaard meerdere jaren terug, ongeacht de huidige waarde.

Bijzondere voorwerpen

Als je speciale objecten hebt, is het verstandig deze op te nemen door ze te beschrijven. Waarderingsrapporten voor speciale items kunnen ook van pas komen bij schade. Je moet tenslotte zelf uitzoeken wat de waarde van verloren of gestolen is. Heeft u dure kostbaarheden? Het is verstandig om hiervoor ook te zorgen.

Wat kost een inboedelverzekering?

De hoogte van de inhoudsverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Dit is het effect van de dekking; hoe breder de dekking van de familiale vermogensverzekering, hoe hoger de premie. Daarnaast heeft de waarde van de woning niet alleen invloed op uw woning, maar ook op het type woning waarin u woont, de wijze van vergrendelen en vastzetten en de postcode van de woning om de premie te bepalen. Het eigen risico heeft ook een impact. De kosten van een inboedelverzekering bedragen enkele euro’s per maand, maar kunnen ook rond de 30 euro bedragen.

Factoren van invloed op premie

Familiale vermogensverzekeraars bepalen premies voor familiale vermogensverzekeringen op basis van de volgende factoren: De waarde van je spullen; Uw woonplaats; Het type huis waarin u woont; Alle preventieve maatregelen, zoals alarmen of Safe Life-politiezegels; Hoes; Uw claimrecord; Heeft u een garantie tegen onvoldoende verzekering?

Premie ten opzichte van vergoeding

Als uw familiebezit beschadigd is, is er geen verschil tussen de uitgaven die u elk jaar aan een gezinsverzekering uitgeeft of over meerdere verzekeringsjaren en de vergoeding die u ontvangt. Overweeg de waarde van uw familiebezit en hoeveel u moet betalen als u niet verzekerd bent. Betaalt u bijvoorbeeld een premie van 15 euro per maand, dan is dat 180 euro per jaar. Als u denkt dat de bezittingen van uw gezin duizenden euro’s waard zijn, dan is de premie niet slecht.

Eigen risico inboedelverzekering

De eigenwoningverzekering is het bedrag van de schade die u moet betalen voordat u de rest terugbetaalt. Kiest u voor een eigen risico van 250 euro, dan moet u dit bedrag eerst zelf betalen. Dan betaalt de verzekeraar de resterende schadekosten. In tegenstelling tot het eigen risico van een ziektekostenverzekering, moet u het eigen risico keer op keer betalen voor elk letsel. Daarom moet u elke keer dat u schade claimt eerst het eigen risico betalen voordat u een vergoeding kunt krijgen. Bij sommige woningverzekeraars is het eigen risico verplicht en kunt u dat bedrag afgeven. Het eigen risico is niet verplicht of wilt u het eigen risico verhogen? Je kunt er dan voor kiezen om je vrijwillig af te melden. Inboedelverzekering vergelijken doe je op onze website.

Inboedel- en opstalverzekering

Heeft u een eigen woning, dan is het verstandig om ook een opstalverzekering af te sluiten. Heeft u een huurwoning? Op deze manier hoeft u het gebouw niet te verzekeren. je bent? Beveilig vervolgens uw familiebezit en werk samen met dezelfde verzekeringsmaatschappij. Je hoeft dit niet te doen, maar het is verstandig. Op deze manier kunt u het risico voorkomen dat u in geval van een claim wordt aanbevolen door de ene verzekeringsmaatschappij aan de andere. Daarnaast hoeft u maar één keer een melding in te dienen. Als u een woningverzekering en een eigendomsverzekering afsluit, is dat een woningverzekering.