Autoverzekering vergelijken

Bij ons vergelijkt u de beste autoverzekering in 3 stappen. Voer uw gegevens in en we laten u onze beste deal zien. Nu sluiten? Binnen 10 minuten hoor je of je een tijdelijke verzekering krijgt. Hierdoor kun je direct de weg op. Op elk moment, ook in het weekend.

Waarom je autoverzekering vergelijken?

Door te vergelijken vindt u gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering die u bij ons kunt kopen. Of heb de beste autoverzekering. Of het voordeligste product. We laten u onze beste prijs zien.

Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken

We zijn 100% onafhankelijk. We zijn geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Het maakt ons dus niet uit welke verzekeringsmaatschappij u kiest. We zullen ons best doen om de beste autoverzekering voor u te vinden. Dit zorgt ervoor dat uw resultatenoverzicht altijd betrouwbaar is.

Goedkoopste autoverzekering vinden

Heeft u het goedkoopste doorslaggevende artikel gevonden? Bij ons kunt u gemakkelijk een goedkope autoverzekering vinden. Het hangt natuurlijk af van uw auto (bouwjaar, merk) en uw schadevrije jaren en kilometerstand. Onze tip: het hangt niet alleen af ​​van de prijs, maar ook van de voorwaarden. U vindt ze gemakkelijk bij ons terug, zoals kwaliteitsniveaus.

Goedkope autoverzekering niet slechter dan dure

Een goedkope autoverzekering is meestal net zo goed als een dure auto. Omdat de beperkte carrosserie van WA + of de volledige carrosserie van WA + relatief duur is, heeft u die verzekering in veel gevallen niet omdat de dekking soms niet geschikt is voor uw auto of uw wensen.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

We vermelden uw resultaten op basis van prijs. De goedkoopste autoverzekering bieden wij als eerste aan. Ook ziet u keurmerken. Op deze manier kunt u gemakkelijk de beste keuze maken voor uw auto.

Tips om te besparen op je autoverzekering

Is uw auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om de dekking aan te passen. Bent u lid van ANWB, Route Mobiel of andere wegenwachtdiensten? Geef geen hulp bij storingen in uw verzekering. Als u een wettelijke kostenverzekering hebt afgesloten voor een verkeersverzekering, hoeft u geen andere juridische kostenverzekering af te sluiten.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als u een autoverzekering afsluit, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen: WA, WA + limited body en WA + full body (volledige autoverzekering). Heeft u een nieuwe auto of een erg dure auto? Dan is het verstandig om een ​​allrisk verzekering af te sluiten. Voor auto’s ouder dan 10 jaar is meestal alleen een WA-verzekering voldoende.

WA-verzekering

Verzekering in West-Australië is wettelijk geregeld. Op deze manier kunt u zich verzekeren voor de verliezen die u veroorzaakt. Als een materiële zaak (zoals een auto) beschadigd is, bedraagt ​​de maximale vergoeding 2,5 miljoen euro en voor persoonlijk letsel van anderen is de maximale vergoeding 7,5 miljoen euro.

WA + beperkt casco verzekering (WA Plus)

Met WA + beperkte cascoverzekering kunt u niet alleen een verzekering afsluiten voor letsel dat u veroorzaakt, maar u kunt ook letsel aan uw eigen auto veroorzaken. Zoals storm of hagel. Diefstal en beschadigde ramen worden meestal vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Zorg ervoor dat u naar een onderhoudsbedrijf gaat dat een overeenkomst heeft met uw verzekeringsmaatschappij.

WA volledig casco verzekering (Allrisk)

Met een volledige verzekering zal ik uw auto voor schade dekken. Of je nu zelf fluit of iemand je geparkeerde auto raakt, je wordt vergoed. Een geruststellende gedachte.

Autoverzekering opzeggen of opschorten
Opzegtermijn autoverzekering

Elke verzekeringsmaatschappij heeft een andere opzegtermijn voor autoverzekeringen. Soms is het een dag, soms is het een maand, maar het gebeurt ook een jaar. De standaard contractduur voor verzekeraars aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars is één jaar. Na dat jaar kun je elke dag opzeggen en is de opzegtermijn één maand. Wil je wisselen? Controleer eerst de opzegtermijn van uw huidige verzekering.

Autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen? Welke regel. U kunt beter per aangetekende post een e-mail of brief naar uw verzekeringsmaatschappij sturen. In de meeste gevallen stopt de verzekeringsmaatschappij uw verzekering binnen een maand. Let op bij overstappen: zorg eerst dat uw aanvraag is geaccepteerd door de nieuwe verzekeringsmaatschappij, en annuleer dan uw huidige verzekering! Als u de autoverzekering wilt opzeggen omdat de verzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden wijzigt, kunt u de autoverzekering zonder opzegging beëindigen.

Autoverzekering opschorten

Heeft u tijdelijk geen autoverzekering nodig? Bijvoorbeeld omdat het even duurt om een ​​andere auto te bezitten? Dan is het verstandig om uw verzekering op te schorten. Vervolgens annuleert u de polis voor een bepaalde periode totdat u deze opnieuw nodig heeft. Voordeel is dat uw nieuwe auto onder dezelfde voorwaarden verzekerd is. Tegelijkertijd kunnen de voorwaarden veranderen. De meeste verzekeraars slaan geen schadejaren op als drie jaar. Daarom draag je het met je mee. U kunt de polis maximaal 3 jaar opschorten. Daarna vervalt de polis en daarmee ook het jaar zonder claims.

Stijging premies autoverzekeringen

Het afgelopen jaar zijn veel premies voor autoverzekeringen fors gestegen. Dit komt voornamelijk door de enorme schadelast van autoverzekeraars. In de afgelopen jaren is het bedrag aan door verzekeraars betaalde verzekeringsvorderingen hoger dan het inkomen uit autopremies. Hierdoor had de verzekeringsmaatschappij geen geld meer en was de verhoging van de premies voor autoverzekeringen onvermijdelijk. Het berekenen van uw autoverzekering is eenvoudig. Is uw autoverzekering duurder geworden? Door over te stappen ben je meestal goedkoper uit.

Welke aanvullende dekking?

Naast de hoofdverzekering (WA, beperkte romp en volledige romp), kunt u ook een autoverzekering gebruiken om verschillende andere verzekeringen te dekken. Deze zijn niet verplicht. U kunt dus kiezen voor de te verzekeren verzekering en de verzekering waarvoor geen verzekering nodig is.