Onze klanten geven ons op Trustpilot een: 9.2  (1124 reviews) 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u niet aan anderen wilt berokkenen en u bent hiervoor aansprakelijk. Je zet bijvoorbeeld een glas wijn op het tapijt van een buurman. Of uw zoon heeft per ongeluk een voetganger neergeslagen. Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan anderen. Op deze pagina leggen we alles uit over de aansprakelijkheidsverzekering en hoe je deze bij ons kunt kopen. Natuurlijk en hoe te besparen.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Beste aansprakelijkheidsverzekering

AVP-verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Hulp nodig bij de aansprakelijkheidsverzekering?
Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat schade meestal wordt veroorzaakt door onopzettelijke handelingen. Denk aan een waterpijp die in je huis springt en een buurman laat lekken. Of je hond beet de binnenkant van een vriend. Onthoud dat schade veroorzaakt door opzet en schade veroorzaakt door een groep niet gedekt zijn. Veroorzaakt u schade aan uw eigendommen of die van andere familieleden? Deze schade is niet inbegrepen.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Bij ons kunt u een aansprakelijkheidsverzekering combineren met een woonhuisverzekering en / of een woonhuisverzekering. U kunt bij ons geen aparte aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zodra u in het woonpakket aangeeft dat u deze verzekering als aanvullende verzekering wilt afsluiten, kunt u een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Na het invullen van alle gegevens kunt u de aanvullende aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. U vergelijkt de aansprakelijkheidsverzekering met de woningverzekering van uw keuze. Details over de aansprakelijkheidsverzekering vindt u onder het tabblad “Aanvullende verzekering” van de vergelijker.

AVP-verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering wordt ook AVP-verzekering genoemd. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering mag niet worden verward met een autoverzekering met dezelfde naam. Hoewel deze verplichte WA-verzekering ook aansprakelijkheid dekt, dekt deze verzekering alleen schade aan uw motorrijtuig. AVP-verzekering dekt geen schade veroorzaakt door motorvoertuigen.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar door de lage premie hoeft u de aansprakelijkheidsverzekering niet te missen. Soms kan een kleine schade enorme kosten met zich meebrengen. Volgens het Verbond van Verzekeraars heeft bijna elke Nederlander een aansprakelijkheidsverzekering. Dat is niet onredelijk!

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

In onze vergelijker vindt u een goedkope aansprakelijkheidsverzekering. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering voor u hangt af van uw vereisten voor een aansprakelijkheidsverzekering. Bent u bereid te kiezen voor hoge eigen risico’s en lage premies? Of zijn het hogere premies en lagere eigen risico’s? Koopt u een verzekering voor het hele gezin of alleen voor uzelf? Hoeveel wilt u verzekeren? Deze factoren zijn van invloed op de premie van de aansprakelijkheidsverzekering. Hoe dan ook: de vergelijking loont. Op deze manier vindt u de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering, die u bij ons kunt afsluiten naar uw eigen situatie. Je wilt nog steeds besparen.

Beste aansprakelijkheidsverzekering

De beste aansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen anders. Allereerst is dit een aansprakelijkheidsverzekering van minimaal 1.250.000 euro. Aan de andere kant is een goed huisdierenbeleid erg belangrijk. De beste aansprakelijkheidsverzekering bestaat niet en is persoonlijk.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Dit is verstandig vanwege de lage premies en de voordelen van de aansprakelijkheidsverzekering. U kunt bij ons geen aparte aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bij ons kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten samen met een huisverzekering. U kunt voor uzelf of voor anderen verzekeringen afsluiten (zoals uw partner en kinderen). Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval jonger dan 21 jaar – en bij hen wonen. Kinderen die studeren, kunnen een verzekering krijgen, ook als ze niet thuis zijn. Ook uw huisdier is verzekerd.